CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Eny Shafina Muhammad Nasaruddin

Eny Shafina Muhammad Nasaruddin
Welcome to my blog

Wednesday, March 16, 2011

Cinta Sesatku



ini lagu terbaru dr sy, bertajuk Cinta Sesatku. br buat kelmarin. huhu. btw, vid yg direkodkan tak berape jelas dan tak best. dgn suare sy yg tak konsistennya, dgn pitch lari, nynyi terkucil, tak cukup nafas dan blablablabla.. ahh lantak lahh. sy bukan vocalist pun. zzzzzzzzz. xD haha, ape ape pun ingin sy beritahu, ni first recording. so jgn terlalu berharap dgn harapan vid ini mempunyai kualiti yg tinggi. insyaAllah nt sy buat vid yg lain xD

p/s : sila bg komen anda okay. pasal lagu, jgn komen suare! sorry nyanyi out xD

video


CINTA SESATKU BY ENY SHAFINA (KUCING HIJAU)


Cinta menyesatkan hati dan perasaan

Aku slalu terjatuh dgn mainannya

Adakah ini suratan


Aku tak berdaya melawan sakit di kecewakan

Slalu ditinggalkan, dibiarkan

Utk terus berharap


*Hinakah aku

diperlakukan sebegini oh tuhan

Aku tak mmpu

melepaskan segala amarah


Dan ku sedari ku bkn

sempurna utk semua

Aku selalu terbuai

dgn kemesraan yg penuh kepalsuan


Apa lagi harus ku lakukan

Tuhan tlg berikan semangat

Aku tertewas utk sekian kali

Smpai bila harus begini


Saturday, March 12, 2011

Berita Nightline TV3

ini berita terbaru ttg UMP (Universiti Malaysia Pahang) oleh sy Datuk Eny Shafina mewakili Perdana Menteri Malaysia. HAHAHA




video

Tuesday, March 8, 2011

koleksi video aku!

1) video ni mase zmn sy skola dulu dah, mase form5 kot? haha, br na kenal2 ngn music2 ni. nyanyi pun mcm haram je. mase ni ktorg lepak kat Alor Akar, Kuantan dgn Neesa, Indra n Aza. ramai bile org tgk vid ni, die tanye, "betul ke kau nyanyi? tak nmpk pun mulut gerak?". hahaha. sbenarnye mmg aku tgh nynyi pun, tapi cover bg tak nmpk sbb malu mase tu. kan ade org record. sambil nyanyi then buat buat busy. haha





2) Time ni plak, mase practice ngn band aku (Kucing Hijau) di Wangsa Maju. studio slh seorang dr bandmates KH. aku dtg KL semate2 nak practice ni. kakak aku teman skali. mula2 nak balik hari, tp memandangkan keadaan tak mengizinkan, aku bermalam kat KL sehari. konon ni practice utk Prom nite SMK TTDI tp last2 tak jadi plak job tu. hmm, takpelah, janji dpt practice ngn band sudeyyy. -.-'





3) haa ni.. ktorang kat studio fakulti je. aku ngn amy ataupun dikenali sbg Takashi nakamura main lagu kiss the rain by yiruma saje2 je. haha, main dua org plak tu. hmm, biase la bosan2 je mmg ktorg pegi tekan piano. hehe





4) lagu ini bertajuk hantu. ni lagu dr band sy, Kucing Hijau. Btw, part vokal belum di record lagi. insyaAllah jika ade kelapangan mase nt akan kami record. err, saje menyemakkan vid ni dgn gambar diri sendiri. hahaha :)





5) haaa ni lagi mcm bangang. aku pergi jamming lagu sendiri kat tmpt karaoke. hahaha! pasang minus one, letak kat mic. hambekkk! haha. ni pun lagu hasil ciptaan aku sendiri bertajuk Sedar. :)





6) errrrr... hahaha, vid ni just for fun. kebosanan di rumah ku. hehe. menyanyi haukkkkkkk! bye -.-'



p/s : na tgk lagi vid2 yg tak menarik dan membosankan dr sy search la kat youtube ye. haha. kalau nak la kan. *mcm la best sgt =.='

khas utk mu awiez



Di atas permintaan Awiez, sy tujukan video ini utk beliau. sudah lama beliau nak sy mainkan lagu ini. haha, ni pun video ala kadar je, dgn slh lirik nye, nynyi tak betul nye. sorry! nt sy buat yg baru okay. buat mase skrg sy na penuhi permintaan anda yg telah lame ni dulu. hehe. bye



Nevershoutnever - Losing It


video

Saturday, March 5, 2011

Jereny & Jeremy




Pd hari Sabtu yg terang dan nyaman, aku bangun dan gagahkan diri utk bangun dari tidur yg nyenyak senyenyaknya pd pukul12tgh hari. tu pun sbb da serabut dgn handphone yg tak henti2 masuk msg dgn ade org call. haha. kalau tak, jgn harap na bgn lagi. huhu, tp kalau weekend jela mcm ni. biasa la student kann. xD aku bingkas bangun dr kamar ( toto ) yg disediakan oleh amy ( takashi nakamura ) dan bergegas ke bilik air utk mandi. sebelum aku menggerakkan diri ke bilik air, aku singgah dulu di bilik amy & sya utk mengambil sekeping tuala. haha. act aku tidur rumah diaorg. haa. kemudian aku mandi, dan selepas itu aku reply semua message yg di terima oleh ku dgn hati yg seronok. ( sbb br lepas mandi ) hoho. pd hari ni aku nak ke Puncak Alam, ke rumah kakakku, Emy Sherafiza sbb nak tgk haiwan kesayangan kami ( tikus belanda ) yg br kami bela.. huhu. kami bela 2 ekor, sekor kakak aku punye ( Jeremy ), sekor lagi aku ( Jereny ). Jereny ade dua name. name inggeris die Jereny, name korea die Ji Hoo. hahaa. hmmm, sejak kakak aku beli, die yg menjage mereka. so Jereny masih tak mendapat sentuhan kasih syg lagi dr aku. haha.

So, skrg ni aku hanya menunggu si Amy dan Sya bangun. tak lupa Mie pun ada skali ye. dan die tidur same toto dgn aku. haha. lepas dorang da bgn mandi semua, ktorg pergi mkn kat sek18. kemudian tanpa melengahkan mase, kami meneruskan hajat kami ke Puncak Alam. ktorg bertolak pd jam 3lbih mcm tu la kot. Dlm 4ominit + jln jem smpai la kat umah sewa kakak aku.

Mase tu aku dptlah pegang Jereny n Jeremy for the first time!
haha, dorang sgt liar! nak2 lagi Jereny. haiyyoo! susah giler na pegang die, die penakot. kesian die. tp lame2 bila belai die, die okay la skit. sungguh comel yaww.. hekk. aku mcm takleh na bwk Jereny n Jeremy tu balik kat Shah Alam utk aku jage lagi. sbb aku rase mcm aku sgt busy, tak dpt jage buat mase ni. kesian plak dorang nt. so biarlah kakak aku je yg jage dua2 tu skrg. dlm kul5lbih ktorg gerak balik Shah Alam. da smpai S.A ktorg terus pegi Tasik Shah Alam. jln2 jela sambil bergambar. hahaha. tu jela yg aku na citer kot. okay lah selamat mlm! :)




Jereny & Jeremy tgh mkn n minum

video





Friday, March 4, 2011

frustrated

okay kali ni aku nak tunjuk hasil kerja aku yg tak menjadi. actually aku br je try test gune software baru ni iaitu Auto Movie Creator. software utk edit2 video la ye. hmm, tp software ni bg aku mcm taikkk la jugak. sbb free trial, so dia punya hasil mcm haram la plak. dah la aku amik mase yg lame na siapkan mende ni smpai tak kuar umah. mkn pun tak lagi. skrg da pukul9. aku just mkn megi n koko krunch je ptg td kul3 kot. aku mmg jenis mcm ni. kalau da buat sesuatu, aku tak kan berganjak pegi mane2 sebelum ape yg aku buat tak siap lagi. huhu. so kalau kwn2 ajak aku pegi mane2 pun, aku maybe tak ikut kot. hmm tgk keadaan la, kalau situasi da memakse aku akan tinggalkan je kerja yg aku tgh buat. mana la tau tiba2 umah terbakor ke kan, mampos aku kalau buat degil taknak kuar jugak. hahahaha. so plan aku lps ni myb aku nak mandi2 then kuar pergi cari makanan kat mane2 tong sampah yg berhampiran. nak kongkong sampah mcm anjing. hahaha, takdelah aku gurau je. takkan la aku na buat mcm tu, aku nak kuar g mkn KFC lahh(Kentucky Fried Chicken) *kalau ade org tak tau* haha. haaaa kemainn lagi tmpt mkn dia. tu pun kalau duit aku ade la, tp rase mcm ade 50sen je. -.-' tp takpe, aku akan bekerja keras. aku akan usahakan sendiri cari duit! aku takkan mintak ngn org, aku takkan berputus asa pergi kat tgh2 jalan atau di mana2 bus stop utk meneliti dgn tekun samada duit syiling ade tak yg ditinggalkan. hahaha. okay la stop mrepek. aku na bersiapkan diri ni, pergi latihan kawad mlm2.hahahaa bye :)

p/s : ni haa video yg at last tak jadi, alang2 dah buat kan, aku tunjukkan jela. tgk lah kat atas video tu! setiap mase ade tulis Auto Movie Creator Trial Version. Please Purchase. weiii mmg cilake betul cara kau promote! rosak vid aku. gggrrr~!

video

Wednesday, March 2, 2011

EEEUUWW

i wanna share you this video. anwar hadi is a very creative person! haha, more importantly, this makes me laugh!








sy pun setuju dgn dia. mmg budak2 sekarang suka taip msg mcm tu.
na tambah2 huruf W kat blkg. adoiii, awatnya? mcm lagi susah je org yg trime msg tu na bace? mmg la nmpk stylo pd korang,
tp pd buat seksa hati dan perasaan org yg membacenye.
sy rase mcm lagi lambat je na menulis kalau kita duk tulis W W tu.
kalau eja mcm biasa kan senang? tak gitu? mcm mane kalau anta msg kat org yg tak paham langsung dgn cara msg mcm tu? contohnye parents ke. wooo, confirm dia org tak paham punye n kalau aku lah tulis mcm tu mmg kene maki kottt! haha. this tabiat annoys me so much too. haha. but ape pun, we should respect org lain kan.
okay sorry kalau terasa.just na share je. xD

Tuesday, March 1, 2011

al-kisah gitar




hey! sorry la kalau blog aku ni mcm takde ape yg menarik sgt na di tgk. sbnrnye sy tak minat sgt na update2 or cara pasal blog. haha

okay,

harini aku nak share ngn korang ttg kemerepekan aku becakap pasal gitar. haha, btw, ade sikit2 aku cter kan psl pengalaman aku selama aku belajar main gitar ni. byk jugak lah halangan dan dugaannye. haha



sorry muke agak terbelagak mule2. haha

video

okayy finee slh chord -.-

video

start mencaci

video

errrr annoying -.-'

video


sorry kalau terase ke ape. haha. buat vid ni just saje2 lah. aku mmg mcm ni. hehe. ok assalamualaikum ;)

p/s : kalau korang prasan la, dlm vid ni aku byk sebut perkataan 'sebenarnye'. sebenarnye, sebenarnye, sebenarnye. argghhh!
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget